Ракетоносії рф через сильний шторм у Чорному морі поки що в пунктах базування – Гуменюк

Читать на русском
Росія зараз тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі лише два кораблі, серед них немає носіїв Калібрів.

Росія зараз тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі лише два кораблі, серед них немає носіїв «Калібрів». Але це не означає, що загроза ракетних ударів зникла повністю.

Про це в ефірі телемарафону заявила спікер пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Новий масштабний наступ росії може розпочатися протягом 10 днів – FTНовий масштабний наступ росії може розпочатися в найближчі десять днів. Найбільш вірогідним напрямом є район Кремінної та Лимана. Також рф нарощує війська на півдні Донецької області.

«У Чорному морі вирує дуже потужний шторм у 5-7 балів. Саме тому корабельне угруповання ворога майже повністю ховається у пунктах базування. На чергуванні залишено два кораблі, але це не ракетоносії. В Азовському морі шторм у 2-3 бали, і це для цього моря теж досить потужно, тому там немає кораблів росії на чергуванні», – сказала вона.

Водночас, за її словами, загроза ракетних ударів із акваторії Чорного моря все ще зберігається, оскільки гіпотетично пуск ракет можливий із пунктів базування.

«Крім того, для виведення на бойове чергування у відкрите море для здійснення залпу ракетоносію достатньо двох годин. Тому ситуація змінюється динамічно, ми за нею стежимо постійно», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, напередодні Гуменюк повідомляла, що рф продовжує вести розвідку на об'єктах в Україні. При цьому у РНБО та Міноборони не виключають ймовірності нового наступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: