ЗСУ атакували позиції ворожих ЗРК та місця зосередження окупантів – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ завдали ударів по позиціях російських ЗРК та місцях, де країна-агресор зосереджує свій особовий склад та техніку.

ЗСУ завдали ударів по позиціях російських ЗРК та місцях, де країна-агресор зосереджує свій особовий склад та техніку.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Протягом доби противник завдав одного ракетного та 16 авіаційних ударів. Здійснив 14 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктам Очакова Миколаївської та Антонівки Херсонської області. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Стало відомо, скільки солдатів рф вже отримали вирок в Україні за воєнні злочиниВ Україні засуджено за воєнні злочини 25 російських військових. До суду направлено обвинувальні акти щодо ще понад 90 осіб.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка залишається без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Заруцьке, Попівка та Садки Сумської області та Стрелеча, Морохівець, Зелене, Ненудне, Вовчанськ, Бударки, Ольховатка, Червоне Перше, Новомлинськ та Кам'янка Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках під ворожий вогонь потрапили райони більш ніж 30 населених пунктів. Серед них – Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Котлярівка, Крохмальне, Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Майданчик, Невське, Піщане, Кремінна, Діброва та Білогорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку обстріляли Желєзнянське, Червону Гору, Бахмут, Іванівське, Миколаївку, Ступочки, Кліщіївку, Курдюмівку, Нью-Йорк та Веселе Донецької області. Загалом – більш ніж 15 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Мар'їнка, Новомихайлівка, Богоявленко, Вугледар, Велика Новосілка, Золота Нива та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під ворожий вогонь потрапили райони більш ніж 20 населених пунктів, зокрема, Новопіль, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Малі Щербаки та Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали 17 населених пунктів. Зокрема, Михайлівка, Гаврилівка, Мілове, Зміївка, Новоберислав, Козацьке, Іванівка, Микільське, Антонівка та Херсон.

У Мелітополі Херсонської області окупанти змушують працівників державних установ, які отримали громадянство рф, відмовитися від українського громадянства у письмовій формі. Погрожують звільненням із роботи.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також наші захисники знищили російський штурмовик Су-25 та ворожий БПЛА типу Орлан.

Нагадаємо, окупанти вивезли викрадені колекції Херсонського краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: