Загарбники завезли на ЗАЕС персонал з Калінінської АЕС

Читать на русском
Росіяни відправили персонал з Калінінської АЕС на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.
Фото mind.ua

Росіяни відправили персонал з Калінінської АЕС на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляє «Енергоатом» у Telegram.

На тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію прибув персонал з Калінінської АЕС. Серед них є інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі та інші спеціалісти.

Окупанти обіцяють їм підготовку на повномасштабному тренажері. При цьому українські інструктори, які мають навчати на ньому, відмовилися від роботи на росіян, тому загарбники заблокували їм доступ до робочих місць.

В «Енергоатомі» наголошують, що так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським «гастарбайтерам» тепер немає як. Проте вони вихваляються, що їм запропонували контракти на пів року та ще й пропонують перевезти в Енергодар родини.

Разом з цим, зрадникам із ЗАЕС, які підписали контракт із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», значно зменшили зарплату. Окрім того, колаборантам анонсували ще й скасування трудового стажу та зароблених «за України» відпусток.

Нагадаємо, росіяни вербують у Білорусі ремонтників, щоби відправити їх на Запорізьку АЕС. Таким чином, окупанти намагаються відновити стабільну роботу станції після обстрілів.

Також повідомляли, що загарбники не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки Запорізької АЕС через відмову частини українського персоналу співпрацювати з окупантами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: