Допомога Україні: стало відомо, скільки коштів вдалося зібрати на платформі United24 за 9 місяців

Читать на русском
Через фандрейзингову платформу United24 для підтримки України вдалося зібрати вже майже 279 мільйонів доларів.
Збір коштів для України на платформі United24Слово і Діло

Фандрейзинговій платформі United24 виповнилося 9 місяців. За цей час на підтримку України було зібрано вже 278 890 001 долар.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у Facebook.

«Близько 150 генераторів, придбаних у межах #LightUpUkraine, уже надійшли до медичних закладів. У січні на енергетичних об’єктах було встановлено 6 систем протидії ворожим безпілотникам «Ловці шахедів», – розповів Зеленський.

Також президент зазначив, що платформа United24 презентувала напрям «Відбудова України». В його межах першими відновлять 18 будинків у Київській області. Завдяки цьому у власне житло зможуть повернутися 4 237 українців.

Нагадаємо, United24 – це український державний сайт, запущений 5 травня 2022 року для збору грошей на підтримку України під час війни з рф та для подолання наслідків вторгнення окупантів.

Гроші надходять на рахунки Національного банку України, а потім їх спрямовують профільним міністерствам. Платформа збирає кошти за трьома напрямами: оборона і розмінування, медицина, відновлення зруйнованих населених пунктів.

За час роботи United24 найменший внесок склав 1 долар, найбільший – понад 3 млн доларів.

До збору коштів долучаються люди з різних країн, зокрема знаменитості. Амбасадорами United 24 стали футболіст Андрій Шевченко, члени американського рок-гурту Imagine Dragons, американський астронавт Скотт Келлі, боксер Олександр Усик, тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер та інші.

У Великій Британії Борис Джонсон розпочав збір коштів на допомогу лікарням України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: