Зеленський надав чинності положенню РНБО про санкції проти росіян та компаній з рф

Читать на русском
Зеленський також подякував усім, хто допомагає посилювати санкційний тиск на країну-терориста, в тому числі розслідувачів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який надає чинності рішенню Ради національної безпеки про санкції проти низки російських компаній та фізичних осіб з рф.

Про це президент заявив у зверненні за підсумками 28 січня.

«Підписав указ про надання чинності рішенню РНБО щодо санкцій проти юридичних і фізичних осіб, яких використовує держава-агресор, щоб перевозити залізницею військову техніку і солдатів. Йдеться про 185 компаній та осіб. Їхні активи в Україні блокуються, наявне майно буде використано для нашої оборони. І ми будемо працювати над тим, щоб аналогічне блокування було застосовано й іншими країнами» - повідомив він.

Зеленський також подякував усім, хто допомагає посилювати санкційний тиск на країну-терориста, у тому числі розслідувачам, які працюють над викриттям шляхів, які Росія використовує для обходу санкцій.

Щоб у терористів не було відчуття безкарності,Україні потрібні далекобійні ракетиОфіс Президента України

За три дні до цього, 25 січня, президент Зеленський надав чинності рішенню РНБО від 24 січня про персональні санкції проти десяти представників церкви, прямо чи опосередковано пов'язані з російськими терористами.

Тим часом за океаном офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про введення додаткових санкцій проти ПВК «Вагнера», фізичних осіб та компаній в росії. Пригожинська військова компанія визнана транснаціональною злочинною організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: