Стало відомо, скільки LED-лампочок українці отримали за три дні

Читать на русском
Українці у рамках програми обміну лампочок за перші три дні отримали понад 750 тисяч енергозберігаючих ламп.
pixabay.com

Громадяни України у рамках програми обміну лампочок за перші три дні отримали понад 750 тисяч енергозберігаючих ламп.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після відвідин із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн Головпоштамту у Києві 3 лютого.

Програма із заміни старих лампочок на енергозберігаючі повноцінно запрацювала: як обмінятиПовноцінно стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Для обміну потрібно подати заявку в додатку Дія або просто прийти на Укрпошту з лампами, паспортом та податковим номером.

За його словами, наступного тижня ще шість мільйонів ламп буде розподілено між містами районного значення, а до кінця лютого скористатися послугою зможуть і мешканці віддалених сіл.

Якщо немає програми «Дія», можна просто прийти на Укрпошту з лампами, паспортом та податковим номером. Якщо лампи будуть у наявності – їх обміняють.

Нагадаємо, в Україні з 30 січня повноцінно запрацювала програма обміну п'яти старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп. З 16 січня програма стартувала у режимі бета-тестування.

Проект фінансується ЄС та є частиною підтримки українського «енергетичного фронту». Загалом ЄС має намір надати Україні 30 млн LED-ламп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: