У ДБР уточнили, у чому підозрюють колишнього міністра Насалика

Читать на русском
Підозра ексміністру енергетики Ігорю Насалику. У ДБР розповіли, за якою справою та за якою статтею оголошено підозру.

Колишнього голову Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до втрат бюджету майже на 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«ДБР повідомило про підозру колишньому міністру Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Його службова недбалість призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за вказівкою глави міністерства підлеглі укладали зі структурами відомого бізнесмена наперед збиткові для держави угоди. Зокрема, порушуючи Постанову Кабміну, штучно «списували» комерсантам кошти за експлуатацію державного майна.

«Сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 по грудень 2020 року становить 1 млрд 488 млн гривень», – наголошується в повідомленні.

У ДБР нагадали, що у травні 2022 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва накладено арешт на корпоративні права 26 операторів газорозподільних систем, вони передані в управління АРМА. Поки що вони керуються «Державним акціонерним товариством «Чорноморнафтогаз».

«Спеціалісти Державної аудиторської служби України вже завершили аналіз матеріалів кримінального провадження. За його результатами складено довідку, якою підтверджено завдання збитків державі у розмірі 1 млрд 488 млн гривень та встановлено службових осіб Міненерговугілля, які допустили порушення вимог законодавства», – додали в ДБР.

Так, колишньому міністру оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України.

Нагадаємо, низка ЗМІ сьогодні написала про те, що Насалику оголосили про підозру.

Також сьогодні СБУ провела обшуки у олігарха Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: