У польському МЗС назвали найгірший сценарій мирного договору з росією

Читать на русском
У польському уряді впевнені, що існує лише один спосіб досягнення міцного миру у Європі. І він ніяк не пов'язаний із поступками агресору.
Фото: eM

Міцний та тривалий мир на сході Європи можливий лише в одному випадку – якщо Україна здобуде військову перемогу над росією.

Таку думку висловив заступник міністра МЗС Польщі Павло Яблонський в ефірі RMF FM.

Росія готує «жорсткий» наступ одразу з кількох напрямків - прем'єр ПольщіМатеуш Моравецький оцінив ймовірність швидкого початку нового наступу росіян, а також вказав на можливий напрямок головного удару окупантів.

Політик зазначив, що Варшава, як і Україна, хоче, щоб росія вийшла з цієї війни «розгубленою, переможеною і була притягнута до відповідальності». А сценарій, за якого окупантам дозволять «зберегти обличчя», буде найгіршим.

«Це справді можна вважати найгіршим сценарієм. Як з погляду нашої безпеки, так і у світовому масштабі. Це б показало зацікавленим сторонам, що агресію можна виправдовувати», – заявив Яблонський.

Представник польського МЗС також оцінив ефект від економічних санкцій проти росії.

«Якби не санкції, росія сьогодні була б у кращому становищі. Вона змогла б і надалі отримувати доступ до всіх ринків та технологій, що дозволило б їй виробляти зброю набагато швидше. Ми перекрили цей доступ або принаймні сильно обмежили його», – вважає політик.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам НАТО розробити та підписати документ, у якому було б прописано конкретні гарантії безпеки для України.

А через кілька днів Дуда заявив про готовність звести залізну завісу «до самих хмар» на кордоні, щоб агресивний сусід тримався подалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: