ВАКС розпочав розгляд справу ексдиректора Агентства доріг Полтавщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав підготовче засідання з розгляду обвинувального акту стосовно колишнього очільника державного агентства.

Вищий антикорупційний суд розпочав підготовче засідання за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана в нецільовому використанні 29 млн грн і зловживанні на 5,5 млн грн.

Рішенням від 26 січня ВАКС призначив підготовче засідання на 1 лютого, повідомляє «Слово і діло».

Наступне засідання з розгляду справи Басана призначене на 8 лютого о 14:00. Провадження слухає колегія суддів у складі: головуючий Віктор Ногачевський, судді Віталій Крикливий і Маркіян Галабала.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС обрала Басану запобіжний захід у вигляді 3,7 млн грн застави з обов'язками: не спілкуватися зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, керівнику ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексію Басану НАБУ та САП вручили підозру у зловживаннях. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 року очільник підприємства на власний розсуд, всупереч вимог Бюджетного кодексу України, уклав із фірмами договори на проведення комплексу робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму майже 29 млн грн. З метою приховання злочину, вказана особа вирішила поділити три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Однак, виконання вказаних робіт не відповідали напрямам використання бюджетних коштів. Крім того з'ясувалося, що договори укладено без проведення процедури відкритих торгів, а вартість самих робіт була завищена на суму понад 5,5 млн грн.

Такі зловживання очільника держпідприємства завдали державі, в особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 млн грн – саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів. На сьогодні дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 210 та ч. 2 ст. 364 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: