Ексміністру енергетики Насалику повідомили про підозру у мільярдних зловживаннях – ЗМІ

Читать на русском
ДБР підозрює колишнього голову Міненерговугілля Насалика у мільярдних зловживаннях держмайном.
фото з відкритих джерел

ДБР повідомило колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості про підозру в недбалості, яка призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Суди vs олігархи: які рішення у 2021 році було ухвалено на користь компаній Ахметова, Фірташа та іншихЯкі рішення українські суди ухвалювали на користь підприємств, власниками яких є олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та інші.

«За вказівкою глави міністерства підлеглі укладали з бізнесменами свідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, порушуючи постанову Кабміну, штучно «списували» комерсантам кошти за експлуатацію державного майна», – сказано у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, йдеться про Ігоря Насалика та газового олігарха Дмитра Фірташа.

Підозру колишньому міністру оголошено за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року ВАКС закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика у недостовірному декларуванні через рішення Конституційного суду України про декриміналізацію злочину.

У квітні 2021 року ВАКС повторно закрив справу ексміністра Насалика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: