Споживання електрики зростає через похолодання, є ризик аварійних відключень

Читать на русском
Споживання електрики в Україні зростає через похолодання. Через це є ризик застосування аварійних відключень світла.
Pixabay

В Україні сьогодні, 31 січня, продовжує зростати споживання електроенергії через похолодання. У зв'язку із цим є ризик застосування аварійних відключень.

Про це повідомляє «Укренерго».

Програма із заміни старих лампочок на енергозберігаючі повноцінно запрацювала: як обмінятиПовноцінно стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Для обміну потрібно подати заявку в додатку Дія або просто прийти на Укрпошту з лампами, паспортом та податковим номером.

«Енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. Крім того, протягом доби кілька блоків теплових електростанцій виведено у ремонт з технологічних причин. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання», – розповіли в компанії.

До всіх обленерго доведено ліміти споживання на добу. Станом на ранок 31 січня аварійні відключення не застосовувалися. «Але з огляду на тенденцію зростання споживання є небезпека перевищення лімітів у регіонах та застосування обмежень», – зазначили в «Укренерго».

Нагадаємо, за даними компанії YASNO, у Києві середній час відключень для кожної групи становить 4 години 50 хвилин, а 80% часу столиця залишається зі світлом.

Раніше ще кілька компаній оштрафували за недотримання графіків відключень світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: