Справа про дитсадок: ексголову Гатного заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишнього голови населеного пункту під Києвом, узявши його під варту.
Броніслав Корицький

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього Гатненського сільського голову Київської області Броніслава Корицького. Його підозрюють у справі про розкрадання 27,3 млн грн на будівництві дитячого садочку.

Таке рішення 24 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Корицькому 6,2 млн грн застави з покладанням обов'язків. Проте ці кошти ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід із застави на тримання під вартою.

«Клопотання задовольнити. Змінити запобіжний захід у виді застави, застосований до підозрюваного (Броніслава Корицького – ред.), на запобіжний захід у виді тримання під вартою до 24.03.2023 включно, але в межах строку досудового розслідування. Строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою - 60 днів, до 24.03.2023 включно, але в межах строку досудового розслідування. Визначити підозрюваному (Броніславу Корицькому – ред.), заставу у розмірі 1500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4 026 000 грн», – ідеться в рішенні.

В разі внесення застави на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області (крім відлучення до міста Києва) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса. У справі також підозрюють ексдиректорів ТОВ «Проектно-будівельний альянс» Сергія Мирного та В'ячеслава Панька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: