Справа дитсадка під Києвом: ексдиректора фірми заарештували

Читать на русском
Апеляційна інстанція змінила запобіжний захід екскерівника приватної фірми з домашнього арешту на тримання у слідчому ізоляторі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала колишнього директора ТОВ «Проектно-Будівельний Альянс» В'ячеслава Панька. Його підозрюють у справі про розкрадання 27,3 млн грн на будівництві дитячого садочку у Гатному, що під Києвом.

Таке рішення 13 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 26 грудня 2022 року ВАКС відправив Панька під домашній арешт. Проте прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 26 грудня 2022 року скасувати. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, застосований до (В'ячеслава Панька – ред.), змінити на запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят днів, тобто до 23 лютого 2023 року включно, з можливістю внесення застави у розмірі 2 481 000 грн», – ідеться в рішенні.

У разі внесення застави на підозрюваного покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса. У справі також підозрюють ексдиректорів ТОВ «Проектно-будівельний альянс» Сергія Мирного та В'ячеслава Панька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: