Справа дитсадка під Києвом: підозрюваного відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишнього керівника приватної компанії, оскільки за нього не внесли заставу.

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього директора ТОВ «Проектно-Будівельний Альянс» В'ячеслава Панька. Його підозрюють у справі про розкрадання 27,3 млн грн на будівництві дитячого садочку у Гатному, що під Києвом.

Таке рішення 26 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив ексдиректору ТОВ «Проектно-Будівельний Альянс» 2,48 млн грн застави з покладанням обов'язків. Однак цю суму за нього ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив заарештувати підозрюваного.

«У задоволенні клопотання відмовити. Змінити запобіжний захід у виді застави, застосований до підозрюваного (В'ячеслава Панька – ред.), на запобіжний захід у виді домашнього арешту», – йдеться в рішенні.

Також на Панька поклали такі обов'язки: не залишати цілодобово місце постійного проживання без дозволу; прибувати за кожною вимогою; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії ухвали - до 26 лютого 2023 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса. У справі також підозрюють ексдиректорів ТОВ «Проектно-будівельний альянс» Сергія Мирного та В'ячеслава Панька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: