Кабмін заборонив чиновникам залишати Україну без поважної причини

Читать на русском
Кабмін заборонив чиновникам виїжджати за кордон під час війни без поважних причин. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у телеграмі у п'ятницю, 27 січня.

Кабмін заборонив чиновникам виїжджати за кордон під час війни без поважних причин.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у телеграмі у п'ятницю, 27 січня.

«Для виконання рішення РНБО уряд схвалив ухвалу, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин», - написав він.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

За інформацією Шмигаля, нардепи, чиновники, представники місцевої влади, прокурори, судді та інші посадові особи можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження.

«Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми – можна. Кататися на відпочинок – ні. На жаль, є ті, хто навіть під час війни не зрозумів цих базових речей. Тому було рішення РНБО, був відповідний указ президента України і тепер є відповідна ухвала Кабінету міністрів», - підкреслив прем'єр.

24 січня Зеленський видав указ, згідно з яким українські чиновники матимуть можливість виїзду за межі країни виключно у службові відрядження.

У своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що їздити за кордон із недержавною метою посадовцям більше не вдасться.

Нагадаємо, вчора, 26 січня стало відомо, що Тищенко відлетів до Таїланду. Там він організовує зустріч із представниками українського суспільства.

27 січня Тищенка виключили з фракції «Слуга народу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: