У Запоріжжі більше половини підприємств відновили роботу – міська рада

Читать на русском
У Запоріжжі відновили роботу 60% підприємств, але багато хто залежить від електроенергії. Про це розповів Анатолій Куртєв

У Запоріжжі поновили роботу 60% підприємств, однак більшість із них скоротили обсяг виробництва та кількість працівників.

Про це сказав голова Запоріжжя Анатолій Куртєв в ефірі національного телемарафону.

«На сьогодні 60% підприємств поновили свою роботу і працюють у Запоріжжі, але обсяг продукції знижено, скорочується і кількість працівників», – сказав Куртєв.

Він зауважив, що підприємства не можуть працювати у повному обсязі, зокрема, через обмеження споживання електроенергії.

«Мотор Січ», «Укрнафта» та ще три підприємства передали до управління Міноборони – ДаніловУ власність держави були відчужені активи стратегічно важливих підприємств - АТ «Мотор Січ», ПрАТ «Запоріжтрансформатор», ПрАТ «АвтоКрАЗ», ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта».

Також Куртєв зазначив, що за час повномасштабної війни близько 26 запорізьких підприємств переїхали на захід України. Зокрема, релоковано два великі підприємства, однак які саме – він не уточнив.

Тим часом у Запоріжжі ввели виплати з місцевого бюджету по 10 тис грн щомісяця власникам зруйнованого окупантами житла. Таких у місті зараз понад 300 сімей.

Нагадаємо, росіяни привезли до окупованих регіонів Запоріжжя 800 поліцейських.

Також повідомлялося про те, що російський наступ у Запорізькій області провалився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: