Поблизу Запорізької АЕС часто лунають вибухи – МАГАТЕ

Читать на русском
Вибухи поблизу Запорізької АЕС можуть свідчити про військову діяльність поблизу станції, повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі
Запорізька АЕСІлюстративне фото

За словами експертів МАГАТЕ, які зараз перебувають на Запорізькій АЕС, за межами об’єкта сталися потужні вибухи. Це може вказувати на військову діяльність неподалік майданчика.

Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії(МАГАТЕ)Рафаель Гроссі.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Майже щодня в останні дні та тижні команда МАГАТЕ з ядерної безпеки та безпеки на станції повідомляла про такі події. Деякі вибухи, очевидно, відбуваються на деякій відстані від найбільшої в Європі атомної електростанції (АЕС), тоді як інші здаються набагато ближчими до самого об’єкта. 25 січня приблизно о 10 годині ранку за місцевим часом пролунали вісім сильних вибухів, які спричинили вібрацію вікон офісів заводу, а 26 січня було чутно ще більше», – написав він.

Гроссі підкреслив важливість якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної та фізичної ядерної безпеки навколо майданчика.

Нагадаємо, місія МАГАТЕ розпочала свою роботу на всіх атомних електростанціях України.

Росіяни вербують у Білорусі ремонтників, щоб відправити їх на Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: