У Литві спростували фейк про «полювання» на українських чоловіків

Читать на русском
Росіяни розповсюджують фейк про те, що військовозобов'язаних українських чоловіків у Литві розшукуватимуть та видаватимуть в Україну.

Росіяни запустили в Литві фейк про те, що країна нібито виявлятиме військовозобов’язаних українців. Мерія Вільнюса спростувала цю інформацію.

Про це повідомляє видання Delfi.

За словами радника мера Вільнюса Кароліса Жукаускаса, дезінформація почала розповсюджуватися після того, як стало відомо про виділення нового пакету гуманітарної допомоги для України.

В Україні нові правила військового обліку: що змінилосяНові правила взяття на військовий облік – хто має стояти на обліку, які обов'язки у військовозобов'язаних та резервістів, правила обліку військовозобов'язаних за кордоном, прийом на роботу та навчання.

«Пропаганда Мордору працює швидко – їм не сподобалося, що позавчора Вільнюс повідомив про те, що виділить українським містам гуманітарну допомогу в розмірі 700 тисяч євро, сьогодні в інтернеті поширюють такий фейк – нібито (мер Вільнюса) Ремігіюс Шімашюс повідомив, що у Литві будуть виявляти військовозобов'язаних українців», – заявив Жукаускас.

Він заявив, що ні Вільнюс, ні Литва не робитимуть нічого подібного, бо в Україні достатньо чоловіків, які хочуть захищати свою країну.

«Там не вистачає зброї, а волі знищувати Мордора достатньо. Сам посол України надіслав меру цей фейк», – зазначив радник мера Вільнюса.

Нагадаємо, Литва надасть 40 млн євро на підтримку ЗСУ.

Раніше стало відомо про те, що влада Литви має намір передати Україні обладнання для боротьби з ворожими безпілотниками.

Раніше країни Балтії закликали Німеччину передати Україні танки Leopard 2.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: