У Чорному морі рф тримає 12 кораблів: скільки з них ракетоносіїв

Читать на русском
Росія продовжує тримати в Чорному морі 12 кораблів і катерів. Серед них є два ракетоносії, загальний залп яких складає 12 ракет.
Укрінформ

Росія продовжує тримати в Чорному морі 12 кораблів і катерів. Серед них є два ракетоносії, загальний залп яких складає 12 ракет.

Про це повідомила начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в етері телемарафону.

У суботу, 28 січня, зранку у Чорному морі посилився шторм, що змусило окупантів відправити ракетоносії до пунктів базування. Але корабельне угруповання ворога ще досить потужне. Там наразі перебувають 12 кораблів, катерів, але серед них тільки 2 ракетоносії — надводний і підводний. Загальний залп «Калібрів» становить 12 одиниць.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

Гуменюк додала, що штормова погода і поривчастий вітер зменшують імовірність використання росіянами дронів-камікадзе.

«Але ми пам’ятаємо, що ворог може нехтувати елементарними правилами й нормами ведення війни. Тому розслаблятися ще зарано. Пам’ятаймо про обов’язковість дотримання сигналів повітряної небезпеки», – наголосила вона.

Нагадаємо, українським військовим вдалося знищити майже всі ракети, які випустила росія 26 січня. Не вдалося збити лише балістичні ракети, адже зараз на озброєнні ЗСУ немає засобів протидіяти їм.

На озброєнні російської армії залишилося приблизно 550 високоточних ракет, що становить не більше 20% довоєнних запасів і того, що було зроблено під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: