Аварійні відключення світла вже застосували у 10 областях, їх кількість може зрости – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні 27 січня зберігається високий рівень споживання електроенергії та значний дефіцит потужності.

В Україні 27 січня зберігається високий рівень споживання електроенергії та значний дефіцит потужності. Аварійні відключення діють у 10 областях.

Про це повідомляє «Укренерго» у п'ятницю, 27 січня.

Дефіцит значний: в «Укренерго» розповіли про наслідки нової атаки рфДефіцит потужності енергосистеми після ракетних ударів є значним, але зараз поступово повертаються планові графіки відключень світла.

Вчорашня атака росіян завдала суттєвих пошкоджень декільком об'єктам високовольтної мережі. Це сталося тоді, коли енергосистема все ще відновлювалася після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів.

«До всіх обленерго доведено ліміти споживання, що діють протягом доби… Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у 10 областях, внаслідок чого застосовуються аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Протягом доби можливі аварійні відключення та в інших областях», – йдеться у повідомленні.

Обмеження діють також і в Одесі, споживачі заживлені за резервними схемами.

Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 ударів БПЛА по енергооб'єктах. 26 січня росіяни запустили 55 ракет, з них 47 було збито.

В результаті ударів рф в різних областях загинули 11 людей і ще 11 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: