Апеляція ВАКС скасувала закриття справи експрокурора про 8 кг золота

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила скаргу прокурора САП на рішення, яким закрили справу колишнього прокурора.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала закриття справи за обвинуваченням колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова у заволодінні понад 8 кг золота. Провадження розглядатимуть заново.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«27 січня 2023 року Апеляційна палата ВАКС завершила розгляд апеляційних скарг прокурора та потерпілих на ухвалу ВАКС від 13 грудня 2022 року про закриття кримінального провадження щодо колишнього прокурора. За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційні скарги прокурора та потерпілих. Ухвалу ВАКС від 13 грудня 2022 року – скасовано, постановлено нову, якою призначено новий розгляд кримінального провадження у ВАКС», – інформує суд.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд закрив справу експрокурора Юсубова у зв'язку із закінченням строків досудового розслідування.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: