Шмигаль обговорив із послом Німеччини посилення підтримки України

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмишаль провів зустріч із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен, під час якої сторони обговорили посилення підтримки України.

Прем'єр-міністр Денис Шмишаль провів зустріч із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен, під час якої сторони обговорили посилення підтримки України.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

«Посилення підтримки України обговорили із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен. Вчора ми провели перше засідання «фінансового Рамштайну» – мультидонорської координаційної платформи, концепцію якої окреслили на конференції відновлення у Берліні. Розраховуємо, що робота платформи забезпечить ритмічну фінансову підтримку України цього року», – зазначив Шмигаль у телеграмах за підсумками переговорів.

Прем'єр-міністр передав слова подяки керівництву Німеччини за ухвалення важливих для України рішень: постачання додаткової батареї ЗРК Patriot та БМП Marder, а також бойових танків Leopard-2.

Як відомо, раніше влада ФРН оголосила про плани передати Києву близько 40 БМП Marder. США мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина – БМП Marder та додаткову батарею ЗРК Patriot.

Нагадаємо, перші українські військовослужбовці прибули до Німеччини для навчання роботі з БМП Marder.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: