«Танкова коаліція» може поповнитися Канадою і канадськими Leopard 2 – ЗМІ

Читать на русском
Якщо Канада все ж прийме рішення приєднатися до країн, які передають Україні танки, оголошення про це буде зроблено 26 січня
Leopard 2A4 КанадиВікіпедія

Хоча прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 25 січня не взяв на себе зобов'язань щодо передачі Україні німецьких танків Leopard 2, найближчим часом Канада може поповнити число учасників «танкової коаліції».

Про це повідомляє телеканал CBC News з посиланням на високопоставлені джерела в канадському уряді.

Зеленський заявив про формування українського «танкового кулака свободи»Зеленський подякував президентові США Джозефа Байдена, Конгрес США, канцлеру Німеччини Олафа Шольца та всім іншим союзникам

Втім, зазначає канал, складно очікувати від Канади надання великої кількості танків. Так, Канада готова передати не більше п'яти машин, в той час, як одне з джерел сказало про те, що уряд думає передати Україні чотири бойові танки, але це питання все ще обговорюється.

«Один співрозмовник розповів, що Канада, ймовірно, передасть Україні модель танка А4 – найстарішу з наявних у Збройних сил країни. Канада купила А4 у Нідерландів під час війни в Афганістані» - наголошується в повідомленні.

Якщо Канада все ж прийме рішення приєднатися до країн, які передають Україні танки, оголошення про це буде зроблено 26 січня.

Нагадаємо, 25 січня Уряд Німеччини прийняв рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2.

Того ж дня стало відомо, що влада Норвегії хоче передати Україні сучасні танки Leopard 2, щоб допомогти їй відбити російську агресію. Про те ж заявили Польща, Фінляндія, Іспанія і ряд інших країн.

Президент США Джозеф Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: