Окупанти на Донеччині закрили шахту ім. Засядька

Читать на русском
Шахти на окупованих територіях закривають через їхню неприбутковість, брак шахтарів та відсутність можливості оновлювати обладнання.

Російські окупанти почали закривати шахти, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, серед яких відома шахта ім. Олександра Засядька.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Вугільна галузь в Україні: кількість шахт і рівень видобуткуВ Україні всього 102 шахти, більше половини розташовані на непідконтрольній території, працюють – 33.

Шахти закривають через їхню неприбутковість, брак шахтарів та відсутність можливості оновлювати обладнання. Окрім шахти ім. Засядька, закрито шахти Калинівська-Східна та шахта ім. академіка Скочинського. Також ряд шахт окупанти «приватизували», а саме: шахти Іловайська, Холодна Балка та ім. Кірова. Їм нібито знайшли «інвесторів».

«Зауважимо, що всі ці «приватизації» не матимуть жодної юридичної сили, адже всі ці шахти захоплені та експлуатуються ворогом незаконно. Це розуміють і «потенційні інвестори», тож ніхто не бажає купувати такий актив. Відтак під «приватизацією» окупанти мають на увазі розкрадання майна шахт через підставних юридичних осіб», - наголошує Центр.

Також, як повідомляється, за підсумками 2022 року видобуток вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей знизився на 42%.

Нагадаємо, на Луганщині ще наприкінці листопада росіяни мобілізували понад половину шахтарів.

СБУ оголосила підозру «міністру ДНР», який передав шахти окупантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: