Верховний суд розгляне скаргу на виправдання ексголови ДПЗКУ

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на вирок, яким виправдали колишнього очільника зернової корпорації.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким виправдали колишнього виконувача обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерія Томіленка та ще двох осіб від обвинувачень у розтраті понад 88 млн грн.

Таке рішення 19 січня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок Вищого антикорупційного суду від 29 вересня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 19 вересня 2022 року щодо (Валерія Томіленка, Григорія Шквирі і Юрія Селюченка – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС виправдав ексголову правління ДПЗКУ Томіленка, екскерівника ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» Григорія Шквирю і колишнього очільника ПАТ «Васильківхлібопродукт» Юрія Селюченка. За версією сторони обвинувачення, Томіленко за попередньою змовою з Шквирею і Селюченком було підписано договори поставки кукурудзи у кількості 11 683 тонни з «Васильківхлібопродуктом» і 16,6 тисяч тон з Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів.

Надалі, достовірно знаючи про відсутність зазначеного товару на підприємстві та намірів виконувати зазначену угоду, Томіленко надав вказівки перерахувати вказаним підприємствам майже 50 млн грн, чим вчинив розтрату коштів ДПЗКУ. Так само вони нібито розтратили ще 38,55 млн грн. Вказаний вирок без змін залишила АП ВАКС рішенням від 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: