Глава Рахункової палати Пацкан підтвердив, що написав заяву про відставку

Читать на русском
Пацкан звинуватив НАБУ в тиску і заявив, що подає у відставку, оскільки не збирається брати участь у політичних розбірках
Валерій ПацканFacebook

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан у середу, 16 листопада, підтвердив, що написав заяву про відставку зі своєї посади.

Про це він написав у своєму Facebook.

За словами Пацкана, він написав заяву про відставку, тому що на нього почали намагатися тиснути. У тиску він звинуватив Національне антикорупційне бюро України.

«Рахункова палата запланувала аудити, що стосуються оборони, безпеки, антикорупційної та правоохоронної сфери. Війна зжирає мільярди та перевіряти, чи не допомагають їй у цьому чиновники – наше завдання. Запланували та проанонсували перевірку НАБУ. Але в НАБУ вирішили не чекати, поки ми прийдемо до них, і прийшли в гості першими... З «гостинцем» - вручили підозру мені як ініціатору перевірки» - написав він.

Пацкан додав, що не збирається брати участь у політичних розбірках, тому подає у відставку.

«В Україні війна. Гинуть кращі. Не робити свою роботу - це підло. Закривати очі на безглузде використання коштів – злочинно. А влаштовувати політичні розбірки - низько. Я не буду брати в цьому участі. Тому що присягав народу України. Не кабінетах. А народу. Написав заяву про відставку» - повідомив він.

Нагадаємо, 24 жовтня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру Пацкану в незаконному отриманні компенсації за оренду житла в Києві у 2017-2018 роках.

А вже 4 листопада народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що Пацкан написав заяву про відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: