ВАКС продовжив розслідування справи ексдиректора «Івано-Франківського КХП»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 липня строк розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього директора державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» Володимира Дегтяра у розтраті майна.

Таке рішення 12 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива про продовження строку досудового розслідування задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42017090780000144, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 липня 2017 року, за підозрою (Володимира Дегтяра – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК до восьми місяців, тобто до 19 липня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у грудні 2020 року справу ексдиректора ДП «Івано-Франківський КХП» Дегтяра передали до НАБУ. До цього справу розслідували слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Саме вони і повідомили Дегтяру про підозру.

В січні 2021 року детектив НАБУ оголосив підозрюваного в розшук. Через два роки, в січні 2023 року, працівники бюро розшукали Дегтяра і затримали. 13 січня Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати підозрюваного і відпустив його під 1 553 400 грн застави. Також на ексдиректора ДП «Івано-Франківський КХП» поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: