ЗСУ відбили атаки окупантів біля Соледара, Бахмута та ще 12 населених пунктів

Читать на русском
Українські військові відбили атаки росіян у районі 14 населених пунктів на Донбасі, зокрема біля Соледара, Бахмута та Солі.
Getty Images

Сили оборони України за добу відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське, Соледар, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Парасковіївка Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб.

Росіяни за добу завдали 25 авіаційних ударів та здійснили понад 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війниРакетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається незмінною. У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено.

У Генштабі зазначили, що окремі підрозділи збройних сил росії та Білорусі продовжують виконувати завдання: таким чином противник демонструє свою присутність поблизу державного кордону.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під ворожий вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження супротивника та 3 – по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів. Збито також ворожий вертоліт Ка-52 та безпілотник.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження окупантів, 1 склад боєприпасів та 2 інші важливі об'єкти ворога.

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія протягом наступних шести місяців готується до рішучих стратегічних дій, щоб повернути собі ініціативу на полі бою.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що рф намагається підготувати реванш на тлі низки провалів на фронті, але її плани не здійсняться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: