Чернишов прогнозує, що «Нафтогаз» скоро вийде з дефолту

Читать на русском
Глава Нафтогазу заявив, що компанія знаходиться на завершальній стадії переговорів із кредиторами про реструктуризацію єврооблігацій, за якими було допущено дефолт.
rbc.ua

Керівник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов заявив, що компанія завершує переговори з кредиторами щодо реструктуризації єврооблігацій, за якими було допущено дефолт.

Він розповів про це в інтерв'ю CNBC.

НАК «Нафтогаз України»: які фінансові результати показувала компаніяЯкі фінансові результати показував Нафтогаз останні десять років – на інфографіці. За підсумками першого півріччя 2022-го компанія отримала 57,2 млрд збитків.

За словами Чернишова, переговори перебувають на завершальній стадії.

«До кінця цього місяця ми плануємо отримати згоду наших власників облігацій на реструктуризацію. Це відбувається зараз досить інтенсивно. Мій план протягом двох тижнів завершити цей процес», – повідомив Чернишов.

Нагадаємо, у липні «Нафтогаз» допустив технічний дефолт за єврооблігаціями – компанії відмовили у дворічній відстрочці з виплати відсотків та погашення єврооблігацій.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій закінчився 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: