Казахстан змінив правила в'їзду та перебування іммігрантів у країні

Читать на русском
Влада Казахстану внесла зміни до правил в'їзду та перебування іммігрантів у країні, у тому числі для громадян Євразійського економічного союзу.
gov.kz

Влада Казахстану внесла зміни до правил в'їзду та перебування іммігрантів у республіці, у тому числі для громадян Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Про це повідомляє місцеве видання mk-kz.kz з посиланням на ухвалу уряду Казахстану.

Казахстан передав понад 40 генераторів для медустанов УкраїниВлада Казахстану передала Україні 41 генератор вартістю близько півмільйона доларів, які буде розподілено між закладами охорони здоров'я.

Зокрема, зміни торкнулися пункту за дозволеними термінами перебування іммігрантів у Казахстані.

Тепер іммігранти без візи можуть залишатися на території республіки до 30 днів з дня перетину кордону, сумарно - 90 днів протягом кожного періоду 180 календарних днів.

При цьому громадянам держав-членів ЄАЕС дозволено перебувати на території Казахстану 90 календарних днів із дня перетину державного кордону республіки. Загалом вони можуть залишатися в країні 90 днів протягом кожного періоду 180 днів.

Раніше для іммігрантів, які приїжджають до Казахстану без візи, та громадян ЄАЕС не було обмеження у 180 днів з дня перетину держкордону країни. Коли закінчувався дозволений термін перебування в республіці, іноземці могли залишити казахстанську територію і знову в'їхати до неї, щоб рахунок днів перебування почався заново.

Нова постанова набуде чинності через десять календарних днів після дня її першого офіційного опублікування, тобто з 27 січня 2023 року.

Нагадаємо, Казахстан не визнає псевдореферендуми на окупованих територіях України.

У жовтні президент Володимир Зеленський звільнив посла в Казахстані, через який виник скандал між Астаною та москвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: