На короткому повідку: росіяни залежать від виплат держави та набрали рекордну кількість кредитів

Читать на русском

Третина росіян, за офіційними даними, залежить від державних виплат. Крім того, станом на початок грудня громадяни рф набрали рекордну кількість кредитів.
sib.fm

Нові статистичні дані, оприлюднені в росії, показали, наскільки росіяни залежать від держави.

За даними Росстату за грудень, третина росіян (33% або 42,7 млн осіб) живуть на соціальні виплати. Серед них — одержувачі пенсій, допомоги по безробіттю, соціальної допомоги (виплати вагітним, щомісячна допомога на дітей), пільг, субсидій тощо, пише РБК.

Ще близько 45% росіян живуть на зарплату, а кожен четвертий є утриманцем. Дуже мала частка росіян, якщо вірити офіційним даним, отримує прибуток від підприємництва – лише 2%.

З даних Росстату також випливає, що росіяни не в змозі диверсифікувати джерела доходів – абсолютна більшість має лише одне джерело коштів для життя.

Крім того, за даними російського центрального банку на 1 грудня, громадяни набрали кредитів на рекордні 27 трильйонів рублів.

Це на 10% або 2,5 трильйона більше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. У центробанку кажуть, що приріст був забезпечений іпотекою.

Раніше російська соціологічна компанія склала портрет прихильників вторгнення в Україну. Серед тих, хто підтримує війну – правоохоронці, держслужбовці та пенсіонери.

Нагадаємо, листопадове опитування показало, що майже чверть росіян стали більше заощаджувати на їжі після вторгнення путіна в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: