«Зерновий коридор»: у Босфорі зростає черга завантажених суден, рф знову гальмує інспекцію

Читать на русском
Зараз у черзі стоять 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією. Росія гальмує інспекцію.
facebook.com/MinInfra.UA

Зараз у черзі стоять 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією. Росія гальмує інспекцію та скорочує час роботи.

Про це повідомляє Мінінфраструктура у понеділок, 16 січня.

«Зерновий коридор»: Україна хоче розширити умови угодиЯк заявив український посол, нашу державу також цікавить розширення спектру продукції, яку можна вивозити.

Відомство зазначає, що зараз у протоці Босфор зростає черга із суден, які чекають на інспекцію. Станом на 15 січня у черзі 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією.

У відомстві наголошують, що російська делегація продовжує гальмувати інспекцію та відмовляється працювати після 15:30. Наразі зареєстровано лише два судна з 81, які заявили про участь у зерновій ініціативі.

Тим часом з портів Одеської області 14 та 15 січня вийшли ще шість кораблів із 153 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Одне з суден – це балкер Dynamic M, який перевозить 27,5 тисячі тонн агропродукції до Лівії.

Наразі в портах обробляється 21 судно, на яке буде завантажено 800 тисяч агропродукції. Зерновим коридором в українські порти рухається одне судно.

Всього з 1 серпня з портів Одеської області вийшли 653 судна, які експортували 17,5 млн. тонн продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, росія вже не вперше гальмує роботу «зернового коридору».

Україна хоче розширити умови зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: