Робота щодо встановлення контролю над Кінбурнською косою продовжується – Гуменюк

Читать на русском
Військова операція на Кінбурнській косі продовжується. Важливо дотримуватись інформаційного затишшя.
Колаж 24 каналу

Бійці ЗСУ поки що не мають можливості встановити жорсткий контроль над Кінбурнською косою в Миколаївській області, проте не припиняють давати відсіч ворогові.

Про це розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі одного з телеканалів.

Бої на Кінбурнській косі: у ЗСУ пояснили складність ситуаціїКінбурнська коса має географічну особливість: це піщаний намив, тому населені пункти там є місцями, де ворогові більш-менш зручно розташовуватися.

«Існує інформаційне затишшя під час ведення військової операції. Нині вона продовжується. Ворог не відчуває стабільності. Якщо добре знати географію Кінбурнської коси, то піщаний налив не дає відчуття стабільності під ногами, оскільки це постійно рухлива земля, і, зокрема, за допомогою нашої контрбатарейної боротьби з присутністю ворога на цій ділянці суші такий ефект їм створюється», – повідомила вона.

За словами Гуменюк, російські окупанти не можуть постійно знаходитися на території Кінбурнської коси. Натомість, використовуючи своє повідомлення по суші з лівобережжям, вони прибувають туди і завдають вогневої поразки протилежним берегом.

«Потім вони знову відступають, бо наша робота з них досить результативна. Поки що немає абсолютної можливості встановити жорсткий контроль і не допускати ворога туди, але ми продовжуємо працювати», – додала вона.

Нагадаємо, аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської коси.

У грудні Гуменюк припускала, що ВСУ вже дуже скоро зможуть повністю звільнити Миколаївську область від окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: