Бої на Кінбурнській косі: у ЗСУ пояснили складність ситуації

Читать на русском
Кінбурнська коса має географічну особливість: це піщаний намив, тому населені пункти там є місцями, де ворогові більш-менш зручно розташовуватися.

Робота ЗСУ щодо звільнення Кінбурнської коси ускладнюється низкою чинників, зокрема погодними умовами. Також впливають її географічні особливості.

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, 13 січня.

Удар по Очакову: ОВА та ЗСУ назвали ймовірні причини масованого обстрілуЗа однією з версій, росіяни нібито помітили сховище старих мін в Очакові, тому атакували місто.

«Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки здійснює обстріл протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому цю роботу ще не закінчено, оскільки складні погодні умови..Тож мешканцям Куцурубської громади треба бути дуже уважними та прислухатися до сигналів повітряної тривоги», – сказала вона.

За її словами, Кінбурнська коса має географічну особливість: це піщаний намив, тому населені пункти там є місцями, де «ворогові більш-менш зручно розташовуватися».

«Саме тому вони намагаються ці населені пункти використовувати як пункти свого базування. Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що у нас немає абсолютної інформації про наявність там мирних жителів, хоча знаємо, що окупанти намагалися їх вивезти», – повідомила Гуменюк.

Вона додала, що перебувати на косі постійно окупанти не можуть, бо українські бійці постійно працюють по ним у відповідь.

Нагадаємо, аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської коси.

У грудні Гуменюк припускала, що ЗСУ вже дуже скоро зможуть повністю звільнити Миколаївську область від окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: