ЗСУ відбили атаки в районі 17 населених пунктів – зведення Генштабу

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що на півночі немає ознак формування наступальних угруповань супротивника.

ЗСУ за останню добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області, Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У той же час противник завдав 5 ракетних ударів по мирних містах, здійснив 52 обстріли з РСЗВ та завдав 18 авіаударів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано. Підрозділи армії рф та Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Заміна Суровікіна на Герасимова: аналітики назвали дві цілі кремляКремль намагається покращити систему командування для нових наступів цього року та зміцнити позиції міноборони. Проте Валерій Герасимов навряд чи зможе швидко оживити та змінити тактику росії у війні.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках зафіксовано обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також збиті літак Су-25 та безпілотник.

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії у свою чергу вразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів, а також 3 інші важливі об'єкти окупантів.

«Стало відомо про замовлення цивільного спецодягу з логотипами «роснефть» та «електросталь» для особового складу одного із підрозділів загарбників, що діє на Новопавлівському напрямку у Волноваському районі Донецької області. Очевидно, що з певною метою противник намагається приховати свою належність до російських окупаційних військ», – йдеться у звіті.

У Генштабі також наголосили, що в окремих населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області окупанти проводять фільтраційні заходи.

Нагадаємо, напередодні у ЗСУ повідомили, що у Соледарі тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати українську оборону.

Михайло Подоляк розповів про втрати російської армії під Бахмутом та Соледаром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: