У Мелітополі загарбники демонтували пам’ятник Шевченку

Читать на русском
Окупанти знесли пам'ятник Тарасу Шевченку у центрі Мелітополя. Щоб уникнути спротиву населення загарбники зробили це вночі.
Іван Федоров

Окупанти знесли пам'ятник Тарасу Шевченку у центрі Мелітополя. Щоб уникнути спротиву населення загарбники зробили це вночі.

Про це повідомляє мер міста Іван Федоров.

Вчора, 13 січня, вночі у самому серці Мелітополя демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку.

«Вчора пізно ввечері, у комендантський час у самому серці міста демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку. Мабуть, на підвал забрали, адже тільки так і можуть розправлятись з неугодними», – йдеться в повідомленні.

Окупанти та колаборанти демонтували пам'ятник навмисно вночі, вважаючи, що погасять спротив місцевих жителів. Федоров зауважив, що декілька місяців окупанти вивісили на головний флагшток міста російський триколор, але теж зробили це вночі.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні розпочалось масове знесення пам'ятників радянського періоду. Особливість цієї хвилі демонтажу у тому, що під роздачу потрапляють не тільки комуністичні діячі, а й представники російської культури. Наприклад, за даними Мінкульту, за рік було демонтовано майже 30 пам'ятників одному лише письменнику Олександру Пушкіну. На інфографіці «Слово і діло» – пам'ятники кому зносили в Україні минулого року.

Також писали, що у середу, 28 грудня, в Одесі демонтували пам’ятники імператриці Катерині II і Суворову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: