У Соледарі військам рф не вдається прорвати оборону та вийти в наш тил – представник ЗСУ

Читать на русском
У Соледарі на Донбасі тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону бійців ЗСУ та вийти у тил.
фото ВВС

У Соледарі на Донбасі тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону бійців ЗСУ та вийти у тил.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

В ISW спростували заяви рф про захоплення Соледара та оточення БахмутаЗгідно зі словами аналітиків, контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута.

Він наголосив, що ворог зосередив на Соледарі головні зусилля. Так, за добу окупанти завдали 91 артилерійського удару по місту. Однак й ракетні війська ЗСУ та артилерія зосередили свої зусилля на тому, аби максимально вибити супротивника. Так, артилерією та ракетами було знищено більш ніж сто росіян за поточну добу.

«Ворог загалом на Бахмутському напрямку намагається здійснювати спроби заволодіти ініціативою, продовжує свої спроби штурмувати, але йому це не вдається, не вдається прорвати оборону і вийти нам у тил», - сказав Череватий.

Нагадаємо, 12 січня у кремлі заявили, що у Соледарі «головна робота ще попереду».

9 січня росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара.

Про ситуацію у Соледарі розповів нещодавно й президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: