Удар по Очакову: ОВА та ЗСУ назвали ймовірні причини масованого обстрілу

Читать на русском
За однією з версій, росіяни нібито помітили сховище старих мін в Очакові, тому атакували місто.
t.me/tymoshenko_kyrylo

За однією з версій, росіяни нібито помітили сховище старих мін в Очакові, тому атакували місто. Також цілком можливо, що така атака – помста окупантів через їхні невдачі на Кінбурнській косі.

Першу версію озвучив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім на своєму Telegram.

Аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської косиЗвільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати виходи до ряду портів, збільшити військово-морську активність та потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра.

«Поруч із військовою частиною був склад старих-старих протикорабельних мін Другої світової війни. Свого часу їх залили бетоном, прямо на березі зробили такий собі могильник, щоб вони не вибухнули та не було небезпечно», – сказав він.

Кім зазначив, що російські окупанти вирішили, що там склад боєприпасів і «мужньо туди стріляли довго та нудно».

«І вчора двома ракетами, ймовірно, Кинджал, пробили метр бетону. Але єдине, що вони зробили за фактом – залишили без вікон та дахів пів Очакова, навели паніку у Миколаєві», – підсумував він.

У той же час начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк вважає, що війська рф масово обстріляли Очаков 9 січня у відповідь на успіхи українських військових на Кінбурнській косі, яку повністю не контролює жодна сторона. Про це вона заявила в ефірі телемарафону у вівторок, 10 січня.

За її словами, російські військові боягузливо заїжджають на Кінбурнську косу, розміщують там техніку, стріляють і негайно тікають звідти, бо знають, що отримають у відповідь.

Гуменюк додала, що російські загарбники вже отримали необхідну відсіч після обстрілу Очакова – ЗСУ відпрацювали по їхнім позиціям на Кінбурнській косі.

Нагадаємо, 9 січня росіяни вдарили по Очакову. В результаті 15 людей отримали поранення, у тому числі дворічна дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: