Литва продовжила режим надзвичайного стану на кордоні з росією та Білоруссю

Читать на русском
Сейм Литви хоче до 10 березня 2023 продовжити правовий режим на кордоні з росією та Білоруссю.

Сейм Литви презентував проект постанови щодо надзвичайного стану, в якій пропонується до 10 березня продовжити цей правовий режим на кордоні з росією та білоруссю.

Про це повідомляє портал Delfi у четвер, 8 грудня.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Дії воєнної агресії та військові злочини росії в Україні продовжуються, їх масштаби не зменшуються. Посилюються атаки рф на об'єкти цивільної та критичної інфраструктури України, здійснюється енергетичний тероризм. Можливість застосування ядерної зброї все частіше згадується в риториці росії. Йдеться про можливі диверсії на білоруській АЕС», - наголосила глава МВС Агнє Білотайте.

За її словами, стурбованість викликає і той факт, що у Білорусі продовжують концентруватися російські солдати та озброєння.

«Ми бачимо, що загрози становлять ризик інтересам нашої національної безпеки та спокою суспільства, і це є підставою для запровадження надзвичайного стану», - зазначила Белотайте.

За проект проголосували 73 члени Сейму, проти - 8, утрималися - 34 парламентарі.

Наразі надзвичайний стан у Литві запроваджено до 16 грудня.

Нагадаємо, у Литві розповіли, скільки ще українських біженців можуть прийняти на зиму.

Литва також передасть нову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: