Росія нарощує угруповання військ в Україні – Маляр розповіла подробиці

Читать на русском
Росія посилює угруповання військ на території України. Мобілізованих перекидають із полігонів у зону ведення бойових дій та прикордонні райони.

Росія продовжує нарощувати угруповання військ в Україні. Станом на 10 січня у складі окупаційних військ діяло 280 формувань, тоді як минулого тижня – 250.

Такі дані озвучила на брифінгу заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Наступні два-три місяці будуть вирішальними, росія може піти ва-банк – ДаніловДанілов заявив, що два-три наступні місяці будуть складними та вирішальними для України. Росія може піти ва-банк через бажання досягти хоч якихось успіхів до річниці вторгнення.

«Командування зс рф посилює угруповання військ на території України. Переміщує мобілізованих із полігонів Білорусі та росії у зону ведення бойових дій та прикордонні райони. Станом на 10 січня у складі російських окупаційних військ, з урахуванням оперативного резерву, діють близько 280 формувань (минулого тижня – 250)», – розповіла Маляр.

Вона додала, що росія здійснює ротацію підрозділів у складі регіонального угруповання військ у Білорусі.

«Обстановка у районах ведення бойових дій залишається складною. В умовах відсутності необхідної кількості технічно готової бойової техніки кремль активно використовує людський ресурс для досягнення успіхів на полі бою», – наголосила заступниця міністра.

Нагадаємо, втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 113 тисяч осіб.

Зокрема, дуже багато втрат у окупантів під час боїв за Соледар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: