Підраховано, скільки зерна експортувала Україна до країн Африки у грудні

Читать на русском
У грудні нинішнього року Україна експортувала до країн Африки понад 1 млн. т пшениці, що становить 25,08% від загального обсягу відвантажень.

У грудні нинішнього року Україна експортувала до країн Африки понад 1 млн. т пшениці, що становить 25,08% від загального обсягу відвантажень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Мінагрополітики розповіло, скільки тонн зернових вдалося зібрати в умовах війниЯк зазначається, українські агровиробники вже повністю завершили збір пшениці, гороху, ячменю та ріпаку.

«За грудень Україна збільшила постачання пшениці до африканських країн з 24% до 25,08%, що становить понад 1 млн тонн від загальної кількості», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за грудень відвантаження продовольства до країн, що перебувають на межі голоду, зросло на 138 тис. тонн.

Загалом, станом на 14 грудня, в рамках «зернового коридору» з України вийшли 554 судна з 13,9 млн т агропродукції, з яких 4 млн т пшениці та 5,9 млн т кукурудзи. За останні два тижні приріст відвантажень становить 1,6 млн. т, з них 399 тис. т пшениці та 911 тис. т кукурудзи.

У Мінагрополітики нагадали, що в середу, 14 грудня, з портів Одеської області вийшли 4 судна із 69,5 тис. т агропродукції для Азії. Серед них два танкери з 54 тис. т соняшникової олії для Індії.

У портах Одеської області обробляють 22 судна, на які буде завантажено 730 тис. т української агропродукції. Ще 6 суден мають зайти до портів найближчим часом.

13 грудня з портів у Чорному морі вийшли ще 8 суден із зерном для Азії та Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: