Лубінець провів переговори із президентом Туреччини: про що говорили

Читать на русском
Український омбудсмен Дмитро Лубінець під час візиту до Анкари зустрівся з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом.
Фото телеграм Дмитра Лубінця

Український омбудсмен Дмитро Лубінець під час візиту до Анкари зустрівся з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом – сторони обговорили повернення з російського полону українських військовослужбовців та цивільних осіб.

Про це йдеться у повідомленні Лубінця в телеграмі у середу, 11 січня.

Стало відомо, скільки українців цьогоріч вдалося визволити з російського полонуВідомо, що є також визволені, які були взяті в полон на Луганському, Харківському напрямках, а також у Київській області.

Зокрема, під час зустрічі Лубінець обговорив із президентом Туреччини питання свободи «полонених кремля», затриманих та ув'язнених в рф за нібито кримінальні злочини на території Криму, та повернення додому українських тяжко поранених військовослужбовців, які зараз перебувають на території країни-агресора.

Також під час переговорів йшлося про повернення мирних громадян України, які з 2014 року відбувають великі тюремні строки в росії та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, та цивільних українців, незаконно затриманих та утримуваних в рф з 24 лютого 2022 року.

Сторони звернули увагу на важливість знаходження юридичного механізму, який допоможе повернути додому всіх цивільних заручників, які перебувають у російських в'язницях.

Уповноважений Ради подякував Ердогану та всьому народу Туреччини за постійну позицію щодо збройної агресії росії проти України, всебічну підтримку та допомогу.

Також Лубінець в Анкері провів переговори з Тетяною Москальковою - говорили про вирішення гуманітарних проблем громадян України та громадян росії, зокрема про активізацію обміну військовополоненими, повернення поранених та цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: