У КМДА розповіли, чи з'являться у столиці укриття на зупинках транспорту

Читать на русском
У Києві поки що не зводитимуть укриття на зупинках громадського транспорту, оскільки це будівництво має відповідати певним стандартам, яких поки що немає в Україні.

У Києві поки що не зводитимуть укриття на зупинках громадського транспорту, оскільки це будівництво має відповідати певним стандартам, яких поки що немає в Україні.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю для ТСН.

Як пояснив Поворозник, у держстандартах та нормах на будівництво укриттів має бути прописано:

  • на скільки розраховано укриття;
  • будуть там люди стоячи або сидячи;
  • чи буде туалет;
  • якою буде категорія міцності укриття.

«У нас поки що немає відповідних державних стандартів на такі укриття. А просто поставити бетонні блоки та назвати «укриттям» – це не вихід. І я такого не робив би. Не дай Боже, що-небудь прилетить у таке укриття і там загинуть люди, одразу будуть питання: хто і з яких підстав їх встановлював у місті», - пояснив заступник голови КМДА.

За словами Поворозника, вже після розробки стандартів Київ матиме змогу розробити та встановити відповідні укриття, дотримуючись рекомендацій.

«Зараз потрібно користуватися стандартними та укриттями - підземні пішохідні переходи, паркінги, станції метро», - зазначив Поворозник.

Мери чотирьох європейських столиць приїхали до КиєваУ середу, 11 січня, до Києва з робочим візитом приїхали мери чотирьох європейських столиць – Варшави, Праги, Будапешта та Братислави.

Також, за словами чиновника, у Києві не планують скасовувати заборону на роботу громадського транспорту під час повітряної тривоги, оскільки люди повинні мати можливість пройти в укриття.

«Думаю що ні. Де має бути людина під час повітряної тривоги? Правильно, в укритті! Тому ми даємо можливість людям вийти з громадського транспорту та пройти до укриття для збереження власного життя та здоров'я. Ми даємо можливість, а далі – це вже відповідальність кожного», - наголосив він.

Поворозник також додав, що не рекомендував би їздити громадським транспортом біля інфраструктурних об'єктів під час частих атак росіян.

«Згадайте приліт ракети по телевежі у березні. Що б було, якби на той момент там приїжджав автобус чи тролейбус? А розбитий ракетою тролейбус на вулиці Кирилівській? Дякувати Богові, цей тролейбус був порожній і їхав у депо. Тому можемо багато моделювати та вигадувати, але під час повітряної тривоги люди мають бути в укритті», - зазначив він.

Раніше ми писали про те, що Київ отримав від США понад сто генераторів та спецтехніку.

Нагадаємо, кияни вимагали скасувати зупинку транспорту під час тривоги – Кличко відповів на петицію, що це правило скасовувати не мають наміру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: