ЗСУ знищили російський плацдарм для наступу на Соледар, ворог поніс значні втрати

Читать на русском
Українські військовослужбовці механізованої бригади зруйнували плани російських окупаційних сил щодо масованого наступу на місто на Донеччині.

Бійці 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» спільно з іншими підрозділами знищити плацдарм російських окупаційних військ для наступу на місто Соледар, Донецької області. Ворог поніс численні втрати і лише з часом може відновити резерви.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники у 93-ій ОМБр.

Як стверджують у формуванні, раніше бригада виявила шляхом розвідки, що російські окупаційні війська готують плацдарм для великого масового штурму на місто Соледар, Донецької області. Зокрема, ворог готував окремі бронетанкові групи.

«Під керівництвом командира 93-ої ОМБр полковника Руслана Шевчука бійцями бригади спільно з іншими підрозділами була проведена операція з зачистки цих плацдармів. Унаслідок цього був повністю розгромлений цей плацдарм, а позиції російських військових були зачищені під Соледаром. Бійці виявили всі приховані групи супротивника та позиції найближчої артилерії. Підбито кілька ворожих одиниць техніки та знищено багато одиниць особового складу, а також поранено. Резервів практично не залишилося на цьому напрямку», – наголосили в бригаді.

Російські війська лише з часом зможуть знову спробувати наступати на цьому напрямку, оскільки їм треба час на відновлення резервів, уточнили джерела з бригади.

Нагадаємо, у Генеральному штабі повідомили, що ЗСУ відбили атаки росіян у Харківській та Донецькій областях. Раніше в Донецькій обласній військовій адміністрації заявили, що в Лимані та Святогірську зруйновано більш ніж 90% будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: