В ООН назвали кількість українських біженців у Європі

Читать на русском
Кількість українських біженців у Європі з початку російського вторгнення досягла майже 8 млн осіб.
фото ЕРА

Кількість біженців, які прибули до країн Європи з України з початку повномасштабного російського вторгнення, досягла майже 8 млн осіб.

Про це йдеться на порталі Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

На яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у топ-3 найпопулярніших країнЯку допомогу можуть отримати українські біженці у Польщі, Німеччині та Чехії – фінансова допомога, виплати на дітей, допомога з роботою та житлом, медицина.

Так, з 24 лютого 2022 року по 3 січня 2023 року включно в Європі для тимчасового захисту зареєстровано 7 915 287 осіб. Лише за останній тиждень кількість переселенців збільшилася на понад 18 тисяч осіб.

У національних програмах тимчасового захисту та підтримки беруть участь 4,9 млн біженців. Усього з 24 лютого з України до сусідніх країн виїхало понад 17 млн осіб, повернулося в Україну - орієнтовно 9,2 млн переселенців.

Найбільше біженців прийняла Польща – 1 553 707 осіб. За іншими країнами, за даними УВКБ, з 24 лютого по 3 січня найбільше українських переселенців прийняли Німеччина, Чехія, Італія, Іспанія Болгарія, Франція, Румунія, Словаччина.

Нагадаємо, у Польщі скоротилася кількість українських біженців. Зараз їх там 950 тисяч, а влітку було 1,4 мільйона.

З березня українським біженцям у Польщі запроваджують оплату за проживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: