Торги без аукціонів у Prozorro: «Слуга народу» просить переглянути рішення

Читать на русском
Фракція СН направила уряду звернення щодо ситуації, пов‘язаної зі скасуванням аукціонів у системі Prozorro на час воєнного стану.

Парламентська фракція «Слуга народу» надіслала лист Кабінету Міністрів, в якому закликає переглянути рішення про скасування аукціонів у системі Prozorro на час воєнного стану.

Про це речниця фракції Юлія Палійчук повідомила у Телеграмі.

«Фракція «Слуга Народу» направила уряду звернення щодо ситуації, пов‘язаної зі скасуванням аукціонів у системі Prozorro на час воєнного стану. Нагадаємо, необхідність таких змін у Міністерстві економіки України пояснюється тим, що в умовах відключення електроенергії не всі учасники торгів у системі електронних закупівель мають можливість взяти участь в аукціонах. Однак у фракції вважають, що таке рішення несе корупційні ризики», - зазначила Палійчук.

Згідно з її словами, народні депутати просять Кабмін переглянути положення постанови, ініціювавши зміни до неї або ж надавши роз’яснення стосовно стратегії мінімізації корупційних ризиків через ухвалене рішення й набуття ним чинності.

«Прийняття вказаної постанови №1495 несе ряд корупційних ризиків, а також може викликати публічний резонанс та можливі спекуляції на вказаній темі, що може негативно вплинути на рівень довіри громадськості до системи Prozorro», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1178, згідно з якими з 3 січня відкриті торги з особливостями в системі Prozorro тимчасово проходитимуть без аукціонів.

Восени в Україні відновилася мала приватизація. На аукціонах продали два спиртові заводи та виставили морський порт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: