Справа ексголови АРМА: організатора схеми оголосили у розшук

Читать на русском
НАБУ розшукує Андрія Довбенка – організатора злочинної групи, викритої на махінаціях із заарештованим майном, переданим в управління АРМА.

Національне антикорупційне бюро розшукує організатора злочинної групи, викритої на махінаціях із заарештованим майном, переданим до управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це повідомила пресслужба НАБУ у вівторок, 3 січня.

«НАБУ розшукує організатора злочинної групи, яка викрита на махінаціях з заарештованим майном, переданим в управління АРМА», – сказано в повідомленні.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про юриста Андрія Довбенка.

Нагадаємо, раніше НАБУ та САП повідомили про підозру організатору розтрати заарештованого та переданого в управління АРМА майна вартістю понад 485 млн грн юристу Андрію Довбенку.

Йому повідомили про підозру заочно, оскільки місцезнаходження Довбенка не було встановлено.

За даними прокуратури, організатор злочину-власника низки юридичних компаній інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, год. 3 ст. 28,ч. 2 ст. 364 КК України.

До цього НАБУ та САП повідомили про підозру ексголові АРМА Антону Янчуку та іншим у махінаціях із заарештованим майном.

Як стверджують в НАБУ, арештоване майно передавали АРМА під приводом виконання судових рішень. Посадовці АРМА, своєю чергою, готували обґрунтування, що такими активами важко управляти, зберігати або ж вони швидко псуються і можуть втратити свою вартість. В подальшому майно оцінювала компанія-учасниця схеми за суттєво заниженою вартістю. За нею майно виставляли на електронні торги, організовані ДП «СЕТАМ». В свою чергу представники держпідприємства, учасники-змови, організовували торги у такий спосіб, щоб забезпечити перемогу наперед визначеній приватній компанії.

НАБУ та САП здобули докази щонайменше чотирьох епізодів такої протиправної діяльності упродовж 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: