Тендери на ProZorro: хто закуповує сучасні девайси

Читать на русском

Наприкінці листопада Національна поліція України оголосила в електронній системі ProZorro тендер на закупівлю електросамокатів, гіробордів, гіроскутерів і моноколіс. Очікувана вартість становила трохи більше 100 тисяч гривень, але за кілька днів тендер скасували. «Слово і діло» вирішило подивитися, хто в 2015-2020 роках закуповував сучасні девайси.

Свого часу електросамокати купувала поліція в Рівненській та Миколаївській областях. Вартість тендеру становила 22,5 тисячі (одна штука) і 54,5 тисячі гривень (дві штуки) відповідно.

Три електросамокати вартістю 48 тисяч гривень замовляв Національний університет біоресурсів і природокористування України. Деснянський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді купив 9 електросамокатів на суму 110,1 тисяч гривень.

Не рідкість, коли на ProZorro оголошують тендер на PlayStation. Ігрову приставку придбали сільський палац культури в Донецькій області, відділ культури Троїцької сільради в Луганській області, управління культури і туризму Хмельницької міськради, дві комунальні бібліотеки в Дніпрі.

Центр соціального обслуговування в Коростені, крім ігрової приставки, також оголошував конкурс на закупівлю контролера руху і окулярів віртуальної реальності. Загальна вартість тендеру склала 26 тисяч гривень.

Великою популярністю користуються на ProZorro смартгодинники. Центр забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генштабу оголосив тендер на закупівлю 115 смарт-девайсів на 750 тисяч гривень.

Служба у справах дітей в Дніпропетровській обладміністрації оголосила конкурс на закупівлю 400 смартгодинників на 160,5 тисяч гривень. Тендер на них також розміщували в системі ProZorro департамент соціальної політики Дніпровської міськради, управління освіти в Чернігівській міськраді, Харківський академічний театр музичної комедії, Харківська ОДА, Житомирський військовий інститут.

Нагадаємо, Україні щомісяця необхідно приблизно 750-760 млн гривень на закупівлі необхідних медичних засобів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: