Суд не продовжив відсторонення заступника голови Держводагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без задоволення прохання прокурора про продовження відсторонення підозрюваного чиновника Держводагентства.

Суд не продовжив відсторонення Павла Гвозденка від посади заступника голови Державного агентства водних ресурсів України в кримінальному провадженні за підозрою його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 грудня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Генеральної прокуратури просив продовжити відсторонення Гвозденка ще на 2 місяці. Своє клопотання він обґрунтовував тим, що досудове розслідування ще триває, а перебування підозрюваного на посаді створює ризики перешкоджання слідству.

Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд продовжив Гвозденку обов'язки. Раніше суд також продовжив слідство щодо нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: