Справа «Украгролізингу»: Апеляція ВАКС закінчила підготовку до розгляду скарги

Читать на русском
Апеляційна інстанція готова розпочати розгляд скарги на вирок, яким засудили до колонії колишьного керівника приватної фірми.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким засудили до 4 років позбавлення волі колишнього директора холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських за збитки НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 27 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Костянтина Руських – ред.) - адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 08 листопада 2022 року, яким (Костянтина Руських – ред.) визнано винуватим у пред'явленому обвинуваченні за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Призначити апеляційний розгляд за вказаною апеляційною скаргою на 16:00 16 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Руських обвинувачують у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн грн. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Нагадаємо, ВАКС виділив матеріали стосовно сина екснардепа Шпака в окреме провадження у зв'язку з його мобілізацією до лав Збройних сил України. Наразі судовий розгляд щодо нього зупинено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: